A New Light

A kitchen with structural elements that couldn’t be moved but had to be addressed. A renovation with solutions that cast a beautiful new light and added symmetry to an asymmetrical space.

The Goal

Another long-term client who badly needed an update to the kitchen, but the existing architecture presented its share of issues.  There were staircases and a load bearing beam that could not be moved, so the challenge was to make these “uglies” visually disappear while also adding much needed storage, space and light.

 

 

Project Details

 

PROJECT MANAGEMENT

Papyrus Home Design worked with their cabinetmaker to design and build the new kitchen and breakfast area.

 

SPACE PLANNING

By moving the door to the back wall, we gained a significant amount of counter space and cabinets. To add symmetry and make the existing beam virtually disappear, the sink and window were moved to the left. Now the beam is centered on the cabinets and the light fixtures, giving the space much needed balance.

 

DESIGN DETAILS

The white cabinets, light walls and pearlescent backsplash create a bright, airy space, while the dark gray countertops and wood table add nice contrast.

NEXT PROJECT

PAPYRUS HOME DESIGN

Katja van der Loo

609 Washington Street  Boonton, New Jersey  07005

©2018 Papyrus Home Design

 

photo credits www.topkatphoto.com

website design & development by

www.nighthawksdesign.com

 

B

PAPYRUS HOME DESIGN

Katja van der Loo

609 Washington Street

Boonton, New Jersey  07005

©2018 Papyrus Home Design

 

photo credits www.topkatphoto.com

website design & development by

www.nighthawksdesign.com

 

PAPYRUS HOME DESIGN

Katja van der Loo

609 Washington Street

Boonton, New Jersey  07005

©2018 Papyrus Home Design

 

photo credits www.topkatphoto.com

website design & development by

www.nighthawksdesign.com